100 fotot. Mida inimesed räägivad?User's  MTÜ Planet27 project in the category Film & Photo


 

Jaanus Saat: Kui me ei hooli loodusest, siis me ei hooli mitte millestki. Kui sa armastad ennast, siis sa pead armastama loodust.
Espen Wensaas: Ma nõustusin selles projektis osalema, sest ma arvan, et see teema on oluline.

Mõned Maa elanikud ei pööra piisavalt tähelepanu mõjule, mida inimesed loodusele avaldavad. Prügilate mäed kasvavad ja saastavad meie planeeti. See halvendab elu Maal, see halvendab võimalusi elada tulevaste põlvkondade jaoks.

MTÜ Planet27 liikmetel tekkis idee viia läbi ainulaadne rahvusvaheline fotoprojekt: köita inimeste tähelepanu ebatavalisel viisil ja innustada neid ümber kujundama oma looduse, iseenda ning teistega seotud harjumusi. Projekt suurendab oluliselt inimeste motivatsiooni.
 


 

Fotoprojekti põhiideeks on selle osalejate mittestandardne mõtteviis, mille kaudu tahaksime lihtsas formis anda inimestele võimaluse mõelda oma mõju üle loodusele, samuti oma teekonna üle Maa peal ja samuti sellele, kuhu meie arengutee meid viib.

Mittestandardne mõtlemine on võimeline arvutama kõiki edasiste tegevuste uskumatuid võimalusi, et leida väljapääs kõige lootusetumast olukorrast, kus enamik inimesi oleks lootuse kaotanud.

Erinevatest riikidest pärit projekti osalejatele näidati autorite fotosid.

Projekti mitmekülgsuse laiendamiseks ja avaliku huvi äratamiseks valiti fotod juhuslikult ja see muutis asja osalejate jaoks omapäraselt keerulisemaks.

Ülesandeks oli märgata fotodel suvalist detaili, millest lähtudes pakkuda välja oma avaldus etteantud teemadel. Inimesed ise valisid, mida öelda.

Oma assotsiatsioonidele tuginedes pakkusid vabatahtlikud osalejad mittestandardset mõtlemist kasutades fotode jaoks välja väljendid ja ütlused, mis olid kooskõlas neile näidatud foto vaatamisel tekkinud tunnetega.

Selle projekti võtmeteemadeks on inimeste arvamused, tunded ja mõtted. Meie sotsiaalprojekti osalised kutsuvad kogu maailma inimesi elama sõbralikult külg külje kõrval, harmoonias iseendaga ja loodusega, paluvad austada teisi inimesi, mitte lasta raskuste tõttu käsi rüppe ja mõelda tulevikule.
 


 

Meie projekti toetavad õpetajad, muusikud, heliloojad, juristid, ajaloolased, professorid, kunstnikud, juhtivad poliitikud, sportlased, insenerid, üliõpilased ja paljude teiste ametite esindajad, umbes 100 inimest 30st riigist üle maailma:

Eesti, Jaapan, Uus-Meremaa, USA, Austraalia, Suurbritaannia, Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Portugal, Bosnia ja Hertsegoviina, Bulgaaria, Läti, Leedu, Poola, Kreeka, Ungari, Rumeenia, Rootsi, Norra, Türgi, Armeenia, Venemaa, Valgevene, Moldova, Aserbaidžaan, Gruusia, Kasahstan, Ukraina, Keenia.
 

Tauno Kangro skulptuur "Suur Tõll ja Piret"

Eesti skulptor Tauno Kangro ja paljud teised selle projektiga seotud inimesed on veendunud, et tänu sellele projektile ja selle levikule hakkab üha rohkem inimesi mõtlema looduse puhtusele, mille osaks me ise oleme.
 


 

Projekti mõju laiendamiseks ja avaliku huvi äratamiseks oleme otsustanud hakata vahendeid koguma projekti teise osa tarbeks - fotonäituse ettevalmistamiseks ja korraldamiseks. Otsustasime alustada Narvast: fotonäitustest on huvitatud Narva linnaraamatukogu ja Hermanni lossis asuv linnamuuseum.

Kui kogume 600 eurot, saame korraldada fotonäitused Narva ja Tallinna raamatukogudes ning kaubanduskeskuses Astri (Narvas).

Kui kogume 1200 eurot, saame osta lisaseadmeid ja korraldada mobiilsed fotonäitused suurtes kaubanduskeskustes Narvas ja Tallinnas.
 

Näituse makett
 

Loe meie teistest projektidest:

  • 13 backers
  • 610€raised of 600€ goal

Successful project

This project was funded on 08.Apr.2019

Related projects

Mental health support groups for LGBTQ+ people in Tartu

  • 58%raised
  • 1165€pledged
  • 48 days to go